Cererea de spatii de birouri s-a dublat in primul trimestru in Bucuresti si marile orase din tara

Cererea de spaÈ›ii de birouri din România a totalizat în primul trimestru aproximativ 140.000 de metri pătraÈ›i,  din care o treime reprezintă spaÈ›ii închiriate în afara BucureÈ™tiului, în oraÈ™e precum IaÈ™i, TimiÈ™oara, Cluj-Napoca È™i BraÈ™ov.

 

"PiaÈ›a de birouri continuă să performeze foarte bine È™i în acest an. Cererea nouă (pre-închirieri È™i contracte noi) a cumulat peste 70.000 de metri pătraÈ›i, respectiv jumătate din piață. Acest lucru demonstrează că România rămâne atractivă pentru investitori. Mai mult, valul de închirieri din afara Capitalei creează un mediu investiÈ›ional atractiv È™i competitiv, iar apariÈ›ia pe piaÈ›a locală a unor nume mari din diferite domenii ar putea atrage în viitor È™i alÈ›i jucători internaÈ›ionali", a declarat Claudia Cetățoiu, senior consultant Tenant Representation JLL Romania.

 

Structura pe oraÈ™e arată că, în BucureÈ™ti, cererea a fost de aproape 100.000 de metri pătraÈ›i în primul trimestru, dublul suprafeÈ›ei închiriate în perioada corespunzătoare a anului trecut. În Capitală, cea mai mare tranzacÈ›ie a fost de 13.000 de metri pătraÈ›i, fiind însă o prelungire a unui contract existent.

 

IaÈ™iul concurează în acest an cu BucureÈ™tiul, înregistrând una dintre două cele mai mari tranzacÈ›ii din perioada ianuarie-martie 2016, respectiv 13.000 de metri pătraÈ›i, contract în care JLL a reprezentat chiriaÈ™ul.

 

În IaÈ™i au fost tranzacÈ›ionaÈ›i 17.200 de metri pătraÈ›i, în TimiÈ™oara, 16.300 metri pătraÈ›i, pe locurile următoare clasându-se BraÈ™ov È™i Cluj-Napoca.

 

În total, în marile oraÈ™e din È›ară, suprafaÈ›a de birouri tranzacÈ›ionată în primele trei luni a fost de circa 41.000 metri pătraÈ›i, comparativ cu 18.800 metri pătraÈ›i în intervalul corespunzător din 2015.

 

Companiile din domeniul BPO, IT&C È™i servicii profesionale continuă să fie motorul cererii È™i în acest an în România, cu peste 60% din suprafaÈ›a tranzacÈ›ionată în primul trimestru, în timp ce sectorul bancar È™i cel de servicii financiare au închiriat 10.000 metri pătraÈ›i, iar companiile de FMCG au semnat contracte pentru 3.000 metri pătraÈ›i. (sursa: profit.ro)

Sema Parc

Valorile noastre

1. Satisfactia clientului Satisfactia si depasirea asteptarilor clientilor reprezinta filozofia fiecarui angajat, aceasta constituind nucleul in jurul caruia ne desfasuram intreaga activitate. Ne preocupam permanent de perfectionarea profesionala si mentinerea celui mai inalt nivel de satisfactie al clientilor nostri.2. Profesionalism Fiecare membru al echipei SemaParc este un profesionist in tot ceea ce....

Licente si Certificari

Titlul de parc industrial a fost acordat societatii Sema Parc in baza Ordinului nr. 130/04.02.2004 emis de Ministerul Administratiei si Internelor, si publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 134 din data de 16.02.2004, modificat prin Ordinul nr. 533/02.07.2008 emis de Ministerul Internelor si Reformei Administrative si publicat in Monitorul....