Sema Parc si Sema Office au atras 3 noi chiriasi: Mega Image, Praktiker si Studio Moderna

Bucuresti, 6 noiembrie 2017: River Development, compania care administreaza si dezvolta proiectele imobiliare din cadrul parcului de afaceri Sema Office si parcul industrial Sema Parc a atras 3 noi chiriasi in cursul anului 2017: Mega Image, Praktiker si Studio Moderna.

 

Mega Image, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, parte din grupul international Ahold Delhaize, a inchiriat un spatiu comercial de 705 mp in Sema Parc si a inaugurat noul magazin pe 18 octombrie. Magazinul va deservi o comunitate de circa 6.000 de salariati, atat in cadrul parcului industrial Sema Parc cat si la noile cladiri de birouri de clasa A Sema Office. Spatiul inchiriat de Mega Image se afla intr-o cladire modernizata, cu functiune mixta de retail, restaurant si leisure, cu suprafata construita de 2.500 mp. Lucrarile de modernizare a cladirii au imbinat elemente de fatada in stil “vintage”, pentru pastrarea patrimoniului architectural al cladirii, cu dotari moderne, potrivite cerintelor noilor chiriasi.

 

Praktiker, cel mai cunoscut brand din piata locala de DIY (do it yourself), a inchiriat 1.200 mp de birouri de clasa A in cladirea Bruxelles, pentru mutarea sediului lor central din comuna Voluntari.

 

Studio Moderna, grupul multi-national cu origini slovene prezent in Romania si in alte 20 de tari, cel mai mare retailer omni-channel din zona CEE si detinator al brandurilor Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Wellneo, Top Shop, Rovus si Live Active a inchiriat un spatiu de birouri clasa A de 2.500 mp la parterul cladirii Paris din parcul de afaceri Sema Office. Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara Colliers.

 

Reprezentantii conducerii River Development declara: “Studio Moderna isi va reloca sediul din zona Politehnica - Apaca in noua cladire de birouri Sema Office Paris. Argumentele pentru care noii parteneri au ales cladirile Paris si Bruxelles din parcul de afaceri Sema Office au fost proximitatea statiei de metrou Petrache Poenaru (la un minut distanta), dar si faptul ca zona nu este una foarte aglomerata. In plus, alti factori care au contribuit la luarea deciziei de mutare in Sema Office au fost existenta unui numar suficient de locuri de parcare, dar si luminozitatea spatiului in care echipele isi vor desfasura activitatea.”

 

“Pentru noi, fiind cel mai mare retailer omni-channel din Romania, expansiunea este un pas firesc. Ne crestem constant numarul de oameni din echipa datorita dezvoltarii masive pe care o au brandurile din portofoliul nostru.” spune Zoltan Pilecki, Managing Director Studio Moderna Romania. “Mutarea intr-un spatiu care sa ne permita sa ne extindem activitatile va avea loc la inceputul anului viitor, moment in care echipele de la birouri impreuna cu cele din call center se vor muta integral in noul spatiu din Sema Parc. Suntem aproximativ 350 de persoane care ne vom reloca activitatile.”

 

Parcul de afaceri SEMA OFFICE se afla in constructie in diverse faze. Cladirea Bruxelles finalizata in 2016, are o suprafata inchiriabila de 13.800 mp birouri de clasa A, dispusi pe 2 etaje. Printre chiriasi se numara Tribunalul Bucuresti cu Sectiile a VI-a civila, a VII-a civila, Temenos Romania, British American Shared Services Europe, PTC Eastern Europe, Praktiker,1 Minute.

 

Cladirea Paris este in prezent in constructie si are o suprafata inchiriabila de 10.700 mp (GLA), un regim de inaltime de doua etaje si o suprafata inchiriabila a etajului curent de cca 5.400 mp. Cladirea are ca termen de livrare jumatatea lunii noiembrie 2017 la stadiul “shell and core” si poate acomoda 1.160 de angajati.

Cladirea Berlin se afla de asemenea in constructie, are o suprafata inchiriabila de 15.700 mp, P+2 etaje, planificata spre livrare “shell and core” in al doilea trimestru al anului 2018 si poate gazdui 1.700 de persoane.

 

“In acest moment avem in plina desfasurare o dezvoltare de 26.400 mp birouri de clasa A (cladirile Paris si Berlin), planificate a fi livrate finalul anului 2017-prima jumatate a anului 2018. Avantajele competitive ale cladirilor Paris si Berlin in peisajul dezvoltarilor din vest sunt reprezentate de suprafata foarte mare pe etaj, de pana la 6.700 mp, fata de 2.600-3.500 mp cat se construieste in zona, cu libertate maxima in privinta amenajarii, chiriile competitive pentru constructii de clasa A in acest nou pol de afaceri, service charge-ul mic in comparatie cu celelalte proiecte din Bucuresti si potentialul extraordinar de dezvoltare, fiind parte integranta dintr-un proiect de anvergura pe un teren de dimensiuni unice in Bucuresti. Locatia in proximitatea statiei de metrou in mijlocul unei comunitati de tineri ca potentiala sursa de noi specialisti reprezinta inca un avantaj conferit de zona, pentru companiile in cautare de spatii din domeniile IT, BPO, Call center, SSC, foarte active din punct de vedere al cererii” a mai declarat conducerea River Development.

 

In 2018, River Development intentioneaza demararea fazei Sema Office II de cca 60.000 mp birouri clasa A, langa cele de pe Splaiul Independentei, si livrarea in zona Politehnica a proiectului The Light, de 21.000 mp inchiriabili.

Sema Parc

Valorile noastre

1. Satisfactia clientului Satisfactia si depasirea asteptarilor clientilor reprezinta filozofia fiecarui angajat, aceasta constituind nucleul in jurul caruia ne desfasuram intreaga activitate. Ne preocupam permanent de perfectionarea profesionala si mentinerea celui mai inalt nivel de satisfactie al clientilor nostri.2. Profesionalism Fiecare membru al echipei SemaParc este un profesionist in tot ceea ce....

Licente si Certificari

Titlul de parc industrial a fost acordat societatii Sema Parc in baza Ordinului nr. 130/04.02.2004 emis de Ministerul Administratiei si Internelor, si publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 134 din data de 16.02.2004, modificat prin Ordinul nr. 533/02.07.2008 emis de Ministerul Internelor si Reformei Administrative si publicat in Monitorul....